En snak med DS2 træner Zascha Aurora Jensen

Skrevet af René Nørgaard den 19 April, 2018
Hvordan var efteråret 2017?

Efteråret 2017 var en fantastisk halvsæson for DS2. Med en målsætning om oprykning var det en tændt og fokuseret trup, der tog hul på sæsonen og som gik benhårdt efter den oprykningsberettigende førsteplads i Københavnerserien. Udover en kollektiv Off-day mod naboerne fra FB sejrede DS2 i alle kampe, endda ret overbevisende med en målscore på 44-10 i 8 kampe.

Hvad har I fokuseret på i opstarten og træningskampene til den nye sæson?

Opstarten i 2018 har desværre været præget af nogle længerevarende skader til nogle af de bærende spillere fra efterårets succes trup. Til gengæld har vi oplevet en stor tilgang siden efterårssæsonen. Fokus her i opstarten har været at få integreret de nye spillere på holdet, både hvad angår spilkoncept men også at få spillerne til socialt at passe sammen.
Vi har også haft fokus på at blive skarpere på spilsystem og spilkoncept. Et fokuspunkt som spillerne virkelig har arbejdet seriøst på, og som viste sin tydelige effekt i første turneringskamp, hvor vi vinder klart over Fredensborg. Måden vi gerne vil spille på kræver, udover forståelsen for konceptet, også en god fysiologi, god intern spilforståelse og god kommunikation. Derfor vi i opstartsfasen især har lagt væk på det fysiske, sociale og kommunikative.
Inden sæsonstarten fik vi tilknyttet Flemming Weien som assistenttræner. Flemming har fra start sat sine positive aftryk på truppen.

Hvor ser du FC Damsø ´s klare styrke?

Som klub er FC Damsø unik ift. at det er en af de få rene kvindeklubber i Danmark. Kvinderne og pigerne er klubbens DNA og fokus, hvilket gør at vi kan tilbyde nogle gode faciliteter til dem og en følelse af, at hos os er pigerne og kvinderne vigtigst.
Derudover blev jeg selv “forelsket” i klubbens sociale atmosfære, dengang jeg flyttede til klubben som spiller. Damsø er en klub hvor det sociale på tværs af hold og alder er af høj prioritet og hvor ens holdkammerater også er ens venner man har lyst til at bruge tid med udover tiden på fodboldbanen.

Hvad er målsætningen for sæsonen for jeres hold?

Målsætningen for DS2 er at undgå nedrykning, og at få spillet holdet sammen, således vi står stærkt i efteråret. Vi har på længere sigt en ambition om at spille med i toppen af kvindeserie øst, men vi er i en udviklingsproces med en relativ ny trup, der skal bruge kommende sæson på at blive sammenspillet og integreret. Så foråret er på mange måder en forberedelsessæson for os.

Hvad er målsætning for FC Damsø som klub?

En af målsætningerne for klubben er at klubben fortsætter med at være Københavns største kvindefodboldklub og fortsætter udviklingen med at være en af forgangsklubberne indenfor kvindefodbolden. Klubben har nu nået en alder hvor den kan og skal være en af de klubber, der går først for at fremme kvindefodbolden og kæmpe dens sag. Klubben gør i forvejen meget og senest blev bestyrelsesformand Pernille Westi valgt ind i kvindedivisionsforeningen. Damsø skal være med på danmarkskortet over kvindefodboldklubber, der er værd at kaste et blik efter. Vores klub vokser og vokser og ambitioner er store. Det må være målsætningen at nå disse ambitioner så FC Damsø er en klub man spejler sig i og ser op til, fodboldmæssigt, socialt samt for klubbens forsøg på at fremme kvindefodbold i Danmark.

Tags: ,